Han Koning ontwerpt interactieve installatie synthese voor wachtruimte in het GPTC

Han Koning ontwerpt interactieve installatie synthese voor wachtruimte in het GPTC

1 augustus 2017

Op dit moment ontwikkelt ontwerper Han Koning voor de wachtruimte van het door AAS Groningen ontworpen Groningen Protonen Therapie Centrum de installatie Synthese. Deze interactieve installatie verkent het snijvlak van biologie en technologie en sluit aan bij het ontwerp en de functie van het gebouw. Synthese staat in verbinding met de omgeving en reageert op wat er in de ruimte gebeurt. Het werk dankt zijn ontstaan aan de fascinatie van de ontwerper voor natuurlijke processen en stelt de ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid daarvan ter discussie. Synthese registreert en bevriest beweging en werpt een nieuw licht op de magie van het alledaagse: het toont de fragiliteit van ons bestaan, verwondert en geeft hoop.