Familie De Boer Huis

Familie De Boer Huis

17 mei 2018

Op loopafstand van het protonentherapiecentrum, in een monumentaal pand, zijn twee appartementen gerealiseerd. Deze twee appartementen zijn beschikbaar voor kinderen en hun familie, die ver moeten reizen voor hun protonenbehandeling. De appartementen zijn niet heel groot, maar wel comfortabel, gezellig, praktisch en kindvriendelijk ingericht. Elk appartement heeft ruimte voor twee volwassenen en drie kinderen.

Tijdens het eerste polibezoek kan er aangeven worden of men gebruik wil maken van deze faciliteit. Het Beatrix Kinderziekenhuis zal vervolgens, in samenspraak met Radiotherapie, de procedure in gang zetten. Mochten deze twee appartementen niet beschikbaar zijn, dan kan er uitgeweken worden naar het NH Hotel tegenover het UMCG.

Bij de start van de behandelperiode met protonen wordt het gezin opgevangen door een vrijwilliger van de Stichting Vrienden van het UMCG. Deze geeft hen een rondleiding in het huis en gedurende de verblijfperiode is de Stichting het aanspreekpunt voor het gezin voor allerlei praktisch zaken met betrekking tot hun verblijf.

Het komende jaar zullen er nog zes appartementen gerealiseerd worden op loopafstand van het protonentherapiecentrum. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Deze appartementen zullen ook beschikbaar zijn voor volwassen patiënten, die ver moeten reizen voor hun protonenbehandeling.